GANDACI DE BUCATARIE

Gandacii rosii de bucatarie sunt a amenintare continua pentru habitatele umane, deoarece pe langa disconfortul pe care il creeaza sunt si printre cele mai rezisente insecte din lume.

Gandacii rosii de bucatarie pot sa traiasca pana la 200 de zile, de aceea ar fi recomandat ca la primul gandac pe care il vedeti in locuinta dumneavoastra sa apelati la o firma specializata.

Deorece pot transmite diferite boli, dorim sa amintim cateva dintre ele cum ar fi : toxi-infectiile alimentare si gastro enterita. Insectele transportă germeni de toxiinfecţii alimentare pe corpurile lor şi sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie şi gastro-enterită la oameni.

Pe de altă parte, gândacii de bucătărie ne pot infesta şi cu hepatita A, holeră şi cu o varietate de bacterii sau de infecţii virale.De asemenea pot transmite si diferite alergii. Diaree, scaun cu sange ,chiar si crampe abdominale.Unii oameni pot avea o fobie legata de gandacii de bucatarie, aceasta fobie purtand denumirea de katsaridafobie.

Tratamentele cu insecticide trebuie obligatoriu facute de catre personal calificat, deoarece exista riscul de intoxicare datorita nerespectarii concentratiei de solutie utilizata, nefolosirea echipamentului de protectie, etc.In cazul unei infestari masive se recomanda repetarea tratamentului dupa 7-10 zile.

Deratizare Oradea - dezinsectie gandaci de bucatarie.