Executăm lucrări de dezinsecţie în Oradea și județul Bihor împotriva plosnitelor de pat.
PLOSNITA DE PAT
CUM IDENTIFICAM PLOSNITA DE PAT ?
Aspect: plosnitele de pat sunt plate, rosii-maronii, ovale, cu dimensiuni variind intre 4-5mm sau dimensiunea unui sambure de mar.
Devin umflate si rosiatice dupa o masa de sange.
Programați-va o consultație gratuita. Sunați acum la 0741.002.682 sau solicitați ofertă de preț.
Comportament, mod de hranire si obiceiuri
Plosnitele de pat se hranesc exclusiv cu sange. In conditii racoroase, acestea pot supravietui chiar si fara sa se hraneasca. Prefera activitatea nocturna, atunci cand gazda doarme.
Plosnitele de pat pot fi localizate in sparturi si fisuri ale peretilor, inclusiv in cusaturile saltelei, asternuturi, mobilier, in spatele plintelor, prizelor sau ramelor tablourilor.Sunt des intalnite in hoteluri, unde “calatoresc” din camera in camera si in bagajele vizitatorilor.
Semne ale infestarii
Vederea plosnitei : adultii au forma si dimensiunea unui sambure de mar
- Piele moarta : Odata cu cresterea, plosnitele tinere isi schimba pielea, iar gasirea acesteia indica prezenta ei
- Defecare: Dupa ce s-au hranit, plosnitele de pat se intorc in ascunzisurile lor unde vor defeca sub forma unor pete maro spre negru pe suprafetele poroase sau movile negre spre maro spre suprafete neporoase
- Muscaturi: Pot indica de asemenea prezenta acestora, dar va fi necesar sa gasim si celelalte semnte prezentate pentru a fi siguri ca avem de-a face cu plosnita de pat, intrucat exista si alte cauze pentur aparitia unor puncte rosii pe piele.
Cum ne alegem cu plosnitele de pat?
Putem “achizitiona” plosnite de pat de aproape oriunde , cum ar fi din : birouri, magazine, hoteluri sau sali de sport, etc./Sunt foarte pricepute in a se ascunde si au faima de a face “autostopul” in bagaje, genti sau chiar pe oameni.Odata ajunsi inauntru sunt foarte greu de controlat fara ajutorul unui specialist ( firma specializata in lucrari de dezinsectie).Putem reduce costurile unei eredicandu-i din timp, adica apeland la o firma specializata (dezinsectie).
Sfaturi utile
- indepartati dezordinea din caminul dumneavoastra pentru a putea facilita gasirea lor
- spalati si uscati lenjeriile de pat la cea mai ridica temperatura permisa
- inspectati cu atentie orice piesa de mobilier second-hand inainte sa o aduce in casa dumneavoastra
- inspectati-va locuinta dupa mutare, calatorii sau musafiri care au ramas peste noapte
Cat de periculoase sunt plosnitele de pat?
Reproducere – Femelele pot depune intre 1-5 oua pe zi, iar in cursul vietii intre 200-500 oua. La o temperatura potrivita si cu o sursa de hrana indestulatoare, plosnitele de pat pot trai pana la 300 zile.
Transmiterea bolilor – Este posibil ca plosnitele de pat sa fie purtatoare de diferite bacterii, dar nu au fost inca semnalate cazuri de transmitere a unor boli la om.
Muscatura – Plosnitele de pat se hranesc exclusiv cu sange, iar oamenii pot avea reactii diferite la muscatura lor.
Reproducere – Femelele pot depune intre 1-5 oua pe zi, iar in cursul vietii intre 200-500 oua. La o temperatura potrivita si cu o sursa de hrana indestulatoare, plosnitele de pat pot trai pana la 300 zile.
Transmiterea bolilor – Este posibil ca plosnitele de pat sa fie purtatoare de diferite bacterii, dar nu au fost inca semnalate cazuri de transmitere a unor boli la om.
Muscatura – Plosnitele de pat se hranesc exclusiv cu sange, iar oamenii pot avea reactii diferite la muscatura lor.
COMBATEREA PLOSNITELOR DE PAT
1. Inspecția / Evaluarea situatiei
Daca ati gasit semne ale infestarii cu plosnite de pat sau doar doar sa preveniti o eventuala infestare, apelati la o firma specializata in dezinsectie pentru a a face o inspectie generala a locuintei dvs.
Plosnita de pat se ascunde foarte bine, deci este greu de localizat, dar o firma specializata in lucrari de dezinsectie este pregatita sa inspecteze locuinta dvs.
La prima sa vizita specialistul va va inspecta intreaga casa, inclusiv patul, mobile, covoarele si lenjeriile de pat.El va inspecta zonele tinta pretabile pentru a adaposti plosnitele de pat, iar daca este necesar, va folosi unelte special pentru a verifica gaurile sau sparturile peretilor si podelelor.
Specialistul in dezinsectie va incepe de obicei inspectia in dormitorul dvs si apoi va trece prin restul casei, acordand atentie deosebita mobilierului si zonelor din jurul acestuia in cautarea semnelor care sa indice prezenta plosnitei, cum ar fi: plosnite moarte sau vii, piele moarta, pete rosii spre negru de materiale fecale, oua (de obicei depuse in fisuri intunecoase).
2. Implementarea
Punerea in aplicare a planului – Dupa incheierea inspectiei si efectuarea unei evaluari complete, specialistul DDD va recomanda calea de urmat.Daca in urma inspectiei locuintei se confirma infestarea, el va va recomanda un plan de tratament luand in considerare gradul de infestare, dar si preferintele dvs.El va folosi cele mai potrivite aparaturi pentru a stabili cauzele si pentru a trata problema dvs in cel mai scurt timp posibil, interventia desfasurandu-se in cele mai bune conditii atat pt dvs cat si pt animalele dvs, dar si pentru mediul inconjurator.Implementarea metodei de eradicare, oricare ar fi ea, vizeaza adultii cat si ouale acestora.
3. Monitorizarea
Plosnita de pat poate fi greu de eradicate, de aceea specialistul DDD va desfasura o vizita dupa ce a efectuat interventia pentru a se asigura ca tratamentul aplicat a fost eficient.De asemenea specialistul DDD va putea recomanda pasii de urmat pentru a mentine rezultatul droit si pentru a preveni infestarile ulterioare.Agentul DDD va reveni periodic pentru a va monitoriza locuinta si a va ajuta in munca de preventie.
Alte informatii
Plosnitele de pat sunt insecte mici, nocturne, fara aripi ce apartin familiei Cimicidae.Acestia se hranesc cu sange uman sau cu sangele cald ale altor gazed.Sunt ovali si cresc pana la 4-5 mm lungime la maturitate, pielea fiind de culoare maro-ruginie, pana la maro-rosiatica.Plosnita adult nu are aripi, avand un corp aplatizat.Plosnitele sunt deopotriva plate dorso-ventral si subtiri, ceea ce le creeaza un mare avantaj.astfel acestea se pot ascunde in locuri neobisnuite precum plinte,crapaturi ale podelei, sub covoare sau tapet nefixat bine pe perete, facandu-le astfel greu de localizat.Nu doar ca sunt greu de localizat , dar acestea au obiceiul de a sta la un loc si au un miros dulceag.Urme de materii fecale pe saltele sau mobilier sunt semne ale infestarii cu plosnite.Muscatura lor poate cauza puncte rosii si mancarime a pielii, desi nu toate lumea reactioneaza la muscaturii de plosnita.Ele au existat din vremuri antice si sunt raspandite in intreaga lume.Exista mai multe specii de plosnite, dar cea din specia Cimex Lectularius este cea mai adaptata mediului uman.Alte specii prefer pasarile sau liliecii, dar se vor hrani si cu sange uman daca este cazul.De vreme ce pot supravietui in cuiburile pasarilor, le vom putea gasi in casele care adapostesc aceste cuiburi, in special in acoperisuri.Raspandirea lor se datoreaza si turistilor, acestia transportandu-le in bagaje de haine, asternuturi sau mobilier.Desi se pot ascunde in locuri neobisnuite, putem gasi plosnite si in micile fisuri din apropierea paturilor ori in plapumi sau asternuturi.
Cum scapam de plosnite ?
Avem sansa de a lua plosnita din orece loc – au infestat deseori birouri, magazine, hoteluri, sali de sport si multe alte asezaminte.Se pot ascunde in bagajele dvs prin lucrurile personale sau chiar pe dvs, ajungand astfel in casa dvs.Odata ajunse in casa sunt greu de controlat iar fara ajutor profesionst din partea unui specialist DDD sunt foarte dificil de eradicat.Infestarea nu are nimic de a face cu curatenia, plosnitele se pot lua si din cele mai luxoase hoteluri.
Turismul
Atunci cand calatoresti, urmati pasii urmatori pentru a putea Evita sa aduceti plosnitele in locuinta dvs.
– Observati mici pete maronii pe suprafete precum asternuturi saltele si cearcafuri
– Ridicati si cautati peste tot locuri de ascundere ale plosnitelor inclusive sub saltele, cadrul patului, somiere si mobile. De obicei ele ies doar noaptea pentru a se hrani, dar in timpul zilei pot fi gasite in jurul patului pe o raza de 1,5 m.
– Asezati-va bagajul pe un suport departe de pat si perete, din vreme ce stim ca plosnitele de paat se adapostesc in spatele tablourilor, opere de arta, rame de tablou sau prize
– Examinati-va atent bagajul cand impachetati la plecarea din hotel si cand despachetati acasa.Pastrati valiza intr-un dulap sau alt loc departe de patul dvs sau dormitory
– Puneti toate articolele de imbracaminte din bagaj in uscatorul de rufe pentru cel putin 15 minute la o temperature ridicata atunci cand reveniti din calatorie
In casa
Folositi aceste trucuri si sfaturi pentru a tine la distanta plosnita:
– Indepartati dezordinea pentru a le putea gasi mai usor
– Spalati si uscati asternuturile de pat la cele mai ridicate temperature permise conform tipului de material
– Inspectati atent orice articol de mobilier second-hand inainte de a-l aduce in locuinta dvs
– Inspectati-va locutina periodic mai ales dupa mutare, dupa o calatorie ori dupa ce ati avut musafiri peste noapte
Credeti ca va confruntati cu o infestare cu plosnita patului?
Anuntati specialistul DDD pentru ca acestia sa poata actiona in baza unui plan de tratament adaptat, astfel ca detectarea rapida va poate scuti de multe neplaceri.
SOLICITAȚI OFERTA DE PREȚ
Aveți nevoie de servicii de deratizare sau dezinsecție ? Noi vă scăpăm de dăunători. Sunați-ne la telefon 0741 002 682 sau completați formularul de mai jos pentru a solicita oferta de preț.