Executăm lucrări de deratizare în Oradea și județul Bihor împotriva sobolanilor.

Solicitați gratuit oferta de preț

DERATIZARE SOBOLANI

Deratizare sobolani

CUM SCĂPĂM DE SOBOLANI

Identificare si Control

Sobolanii din Romania sunt rozătoare mari care pot cântări mai mult de 500 de grame. Ei pot ajunge la lungimi de 40 cm, iar cozile lor pot avea o lungime de 21 cm. Corpul șobolanului din Romania este acoperit cu blană ciudată, de culoare maro sau gri. Urechile și coada sunt acoperite cu blana, iar coada este mai scurtă decât capul și corpul.

Programați-va o consultație gratuita.  Sunați acum la 0741.002.682  sau solicitați ofertă de preț.

Comportament, dietă și obiceiuri

Sobolanii norvegieni de obicei cuibăresc în năvăliile subterane din care intră în clădiri în căutare de hrană. Ei tind să rămână în ascunzătoare în timpul zilei.

Sobolanii din Romania sunt omnivori și se hrănesc cu o varietate de surse de hrană. Dacă li se dă alegerea, vor consuma carne, fructe, cereale și nuci. Animalele moarte servesc, de asemenea, ca sursă de hrană pentru acești șobolani și sunt capabili să prindă pești mici și rozătoare. Ei au nevoie de apă pentru a bea și își fac coloniile cât mai aproape de o sursă de apă. Sobolanii din Romanai locuiesc în comunități cu membri dominanți și subordonați, deși nu sunt cu adevărat sociali ca furnicile.

Reproducere :

Șobolanul Romanesc atinge maturitatea sexuală în două până la cinci luni și poate să se reproducă în orice lună a anului.. Femelele pot avea între 3 și 12 pui pe an. Adulții trăiesc, în general, până la un an în sălbăticie.

Semne ale Infestării cu Cartite

Sobolanii din Romania nu sunt de obicei văzuți expuși decât dacă sunt alungați din spațiile de ascundere din cauza spațiului limitat sau a perturbărilor. Observările din timpul zilei indică adesea o infestare potențial mari. In jurul clădirilor pot sa apara urme de fecale, ceea ce ar un semn al prezentie cuiburilor de șobolani din Romania. Alte semne ale prezentei șobolanilor din Romania sunt semnele de pe alimente și obiecte, cum ar fi ambalajul deteriorate,cablul ros,gauri in perete. Punctele de frecare sau petele de grăsime cauzate de șobolani care rulează de-a lungul unei margini pot indica, de asemenea, activitate. În general, cu cât pata este mai întunecată, cu atât activitatea este mai mare, acestea pot fi împrăștiate de-a lungul traseelor frecvente ale rozătoarelor.

Cum să preveniți șobolanii

Sobolanii din Romania sunt adesea atrași de case pentru cele trei necesități ale vieții: alimente, apă și adăpost. Proprietarii de case trebuie să reducă sau să elimine cât mai multe dintre aceste surse posibil.

Pentru a reduce sursele de hrană, cutiile de gunoi ar trebui să aibă un capac securizat și să fie golite în mod regulat. Alimentele, inclusiv semințele de pasăre și hrana pentru animale de companie, trebuie păstrate în recipiente sigilate. De asemenea, proprietarii de case ar trebui să curețe semințele de pasăre căzute din jurul bazei de hrană pentru păsări. Cum ar părea de necrezut, șobolanii vor mânca chiar și fecalele animalelor în curte. Colectarea deșeurilor poate duce la opțiunea delicioasă din meniu.
Pentru a reduce sursele de apă, proprietarii de case ar trebui să repare scurgerile de instalații, să îndepărteze containerele din exterior și să mențină apă și să asigure că pompele și sprinklerele nu picură. Adăpostul pentru adăpost poate lua forma unei zone de pădure sau a unor suprafețe îngropate. Păstrarea peluzei și amenajarea teritoriului bine întreținută este recomandată, deoarece îndepărtează grămada de lemn.

Proprietarii de case trebuie, de asemenea, să-și închidă casele. Ferestrele și ușile nu trebuie lăsate deschise, în special peste noapte, când rozătoarele sunt cele mai active. Șobolanii se pot potrivi printr-o deschizătură la fel de mică ca ½ inch. Orice goluri în jurul ușilor, ferestrelor sau hornurilor ar trebui închise. Ventilele de uscare ar trebui să aibă capace cu ecran și ramurile arborilor care ating domiciliul trebuie tăiate. Îndepărtarea atractanților și închiderea casei va ajuta la eliminarea covorașului de bun venit pentru șobolanii din Romania. Mai multe informatii
Uneori numiți „șobolani din lemn de Romania” sau „șobolani romani de apă”, șobolanii din Romania sunt răspândiți pe întreg teritoriul Europei.

Astăzi, șobolanii din Romania se dezvoltă într-o varietate de habitate umane. Deși se crede că șobolanii din Romania au trăit inițial numai în zonele pădurilor temperate, ei sunt extrem de adaptabile și se dezvoltă confortabil în orașele dens populate. În afara lor, pot fi găsiti în grădina, sub clădiri, în diguri și în apropierea rădăcinilor copacilor. În interior, locuiesc în subsoluri, în mansarde și canale. Acestia pot fi purtători de diferite boli.

SOLICITAȚI OFERTA DE PREȚ

Aveți nevoie de servicii de deratizare sau dezinsecție ? Noi vă scăpăm de dăunători. Sunați-ne la telefon 0741 002 682 sau completați formularul de mai jos pentru a solicita oferta de preț.

PRENUME *
NUME *
ADRESA EMAIL *
TELEFON

SUBIECT

EXPLICATI PROBLEMA DVS. SI INDICATI SUPRAFATA PE CARE O DORITI DERATIZATĂ (in metrii pătrați)