Executăm lucrări de deratizare în Oradea și județul Bihor împotriva soarecilor.

Solicitați gratuit oferta de preț

DERATIZARE SOARECI

Deratizare soareci

CUM SCĂPĂM DE SOARECI

Identificare si Control

Cele trei specii cele mai frecvente de șoareci care pot crea presiuni pentru proprietarii de proprietăți sunt șoarecele de casă (Mus musculus), șoarecele de cerb (Peromyscus maniculatus) și șoarecele alb (Peromyscus leucopus).

Programați-va o consultație gratuita.  Sunați acum la 0741.002.682  sau solicitați ofertă de preț.

Aspect

Aceste trei specii de șoareci sunt foarte asemănătoare atât în dimensiune cât și în greutate. Acestea sunt de obicei de aproximativ 5 cm până la 7 cm lungime, inclusiv lungimea coziii lor. Soarecele de casa este, de obicei, cel mai mic din aceste specii. Una dintre cele mai evidente distincții în cadrul acestor specii este colorarea. Soarecele de casa este gri-maroniu, cu o coadă aproape fără păr, care este la fel de lungă sau mai lungă decât corpul. Șoarecele de cerb este de culoare gri-maroniu până la roșcat-maro, cu feța și picioarele de culoare albă și cu o coadă mai mică decât jumătate din lungimea corpului. Soarecele alb pare aproape identic cu mouse-ul cerb, cu excepția dimensiunii sale mai mari.

Comportament, dietă și obiceiuri

Fiecare dintre aceste trei specii de șoareci este în primul rând nocturnă și este rapid să scape din situații periculoase. Dacă șoarecii sunt văzuți în timpul zilei, este probabil un șoarece de casă. Șoarecele cerb și soarecele cu picioarele albe sunt alpiniști și înotători buni. Șoarecii de casa se află aproape de cuiburile lor și rar călătoreau la mai mult de 100 de metri de cuib. Șoarecele de culoare albă și soarecele cerb sunt mai predispusi să se aventureze mai departe de cuibul lor.

Șoarecii pot depozita alimente în cuib sau în burtă și sunt considerați omnivori. În sălbaticie șoarecii mănâncă multe tipuri de frunze de plante, tulpini, semințe, rădăcini de plante, fructe, fructe de padure și insect,dar șoareci vor consuma, de asemenea, propriile fecale. Atunci când ocupă zone apropiate oamenilor, vor mânca ceea ce este lăsat în jur și ușor de pus la dispoziția lor.

Soarecele de casa preferă să trăiască în apropierea locului unde trăiesc oamenii, dar ei vor trăi și în câmpuri și păduri; totuși, ei rar se depărtează prea mult de clădiri și sunt cel mai probabil cei mai predispusi să infecteze zonele urbane. Pe măsură ce vremea începe să se răcească, ei caută un adăpost care este adesea o casă, o magazie sau un hambar. Șoarecele cerb se găsește în multe habitate diferite, inclusiv păduri, deșerturi, pășuni și câmpuri agricole. Cu toate acestea, habitatele sale cele mai comune sunt preeriile ,zonele stufoase și păduri. Șoarecele alb este cel mai probabil să locuiască în mediul forestier, suburban și agricol. Sondajele efectuate de cercetători au arătat că șobolanii sunt cei mai abundenți rozători din pădurile din lemn de esență tare din regiunea de est a țării noastre și în zonele care se dezvoltă în apropierea câmpurilor agricole.

Reproducere :

Șoarecele de casă traieste pe tot parcursul anului în interiorul structurilor, cum ar fi casele. Cu toate acestea, în mediul său sălbatic, perioada de reproducere este în general de la aproximativ aprilie până în septembrie. Femelele au, în general, 5-10 reproduceri pe an, iar numarul lor variază de la 3-12 pui, în mod normal aproximativ cinci sau șase. Femelele ajung la maturitate sexuală la vârsta de cinci până la șase săptămâni și vor trăi timp de un an în sălbăticie și până la doi ani în arii protejate.

În mediul tipic pentru șobolani, reproducerea nu apare sau este redusă drastic în timpul lunilor de iarnă.După cum se poate aștepta, reproducerea este mai mare în zonele mai calde ale țării decât în locațiile mai reci.
În nord, creșterea și înmulțirea șoarecilor cu picior alb apare mai ales în primăvara și sfârșitul verii sau în toamnă. În partea de sud a d, creșterea și dezvoltarea apare pentru o perioadă mai lungă. Adulții sunt gata să se împerecheze la vârsta de 38-44 de zile, au 2-4 reproduceri pe an, fiecare avand intre 2-9 pui. Interesant este faptul că mărimea puilor femeii crește pe măsură ce generează mai multe generații și începe să scadă în timp ce îmbătrânește. Șoarecii alb trăiesc doar în aproximativ un an în sălbăticie.

Semne de infestare cu soareci

Vazand un soarece este un semn evident al unei infestari, mai ales dat fiind faptul ca soarecii sunt foarte secretibili si nocturni. Astfel, apariția unui șoarece poate indica o populație mare, deoarece alți șoareci adulți ocupă deja locurile mai protejate, ascunse, pentru a cuibui șoareci. Cel mai adesea, aceste animale sunt văzute trecand de-a lungul zidurilor sau alergând spre și din zonele care nu sunt în mod normal perturbate.

Șeptelurile de șoareci se găsesc în locurile în care șoarecii trăiesc, călătoresc sau se opresc să mănânce sau să adune alimente. Eliminarea îngrășămintelor și reinspectarea ulterioară este o modalitate bună de a determina dacă o populație de șoareci este încă activă în interiorul unei structuriDeoarece soarecii sunt constructori de cuiburi, văd cuiburi în burrows sau goluri de perete care oferă protecție cu siguranță indică activitatea mouse-ului.

Șoarecilor le place să înghită și să mestece articole din habitatul lor. Prin urmare, apariția resturilor mestecate, cum ar fi hârtia, bucățile de alimente, bucăți de plastic sau bucăți de lemn și semnele de maro pe marginea lemnului sau a altor materiale dure din zonele frecvent călătorite, indică prezența șoarecilor. Dacă cineva vede pachetele de alimente care par să fie mestecate, este posibil să fie o infestare cu șoarece.
Zgomotele, cum ar fi șoarecii care se scurgeau de la o locație la alta sau de la smulgerea și zgârierea în pereți sau în mansarde, sunt, de asemenea, semne ale unei infecții.

Mirosurile de la un șoarece sau urină moartă și un depozit fecal sunt un indicator foarte neplăcut al infestării cu șoarece.

Cum sacapam de soareci

Aproape toate problemele legate de șoareci necesită utilizarea unei abordări integrate a programului de gestionare a dăunătorilor . După cum s-a menționat mai sus, șoarecele de casă, șoarecele cerb și soarecele cu picioare albe au habitate și comportamente oarecum diferite. Prin urmare, primul lucru pe care specialistul în managementul speciilor dăunătoare îl va face este identificarea corectă a dăunătorilor și elaborarea unui plan de tratament eficient pentru speciile particulare care provoacă problemele. Probabil cel mai important factor care trebuie luat în considerare este dacă șoarecii dăunători trăiesc în interiorul sau în exteriorul structurii și unde merg în scopul de a alimenta. Cunoașterea acestui fapt va ajuta agentul DDD să elaboreze un plan de tratament eficient. Odată ce se pregătește un plan de tratament, clientul este educat despre ceea ce agentul DDD va face și cum acțiunile vor afecta populația de șoareci.

În funcție de situația dvs. specifică, specialistul va utiliza atât metode nechimice, cât și chimice. Metodele non-chimice nu sunt numai eficiente, ci conduc, de asemenea, la necesitatea utilizării mai puținor metode chimice pentru a obține controlul. Unele proceduri eficiente de control non-chimice pe care agenutl DDD le va recomanda includ:

1. Excluderea și închiderea spatiilor care permit șoarecilor să intre într-o structură., curățarea ușilor si a spatiilor de alimente. Menținerea șoarecilor în afara structurii nu este întotdeauna un proiect simplu; totuși, excluderea este cea mai bună modalitate pe termen lung de a face față problemelor cu șoareci

2. Agentul DDD va recomanda utilizarea atât a măsurilor de salubritate în interior, cât și în exterior pentru a ajuta la reducerea alimentelor și a apei disponibile, care atrage și sprijină o populație de șoareci. De asemenea, agentul va recomanda eliminarea vegetației, a resturilor sau a dezordinei care creează locuri de ascundere pe care soarecii le pot folosi ca locuri de agrement.

3. De multe ori planul dvs. de tratament va include folosirea capcanelor și a altor dispozitive mecanice pentru a ucide sau a elimina șoarecii.
Agentul dvs. poate, de asemenea, alege să utilizeze produse chimice, cum ar fi momeli de rozătoare, care sunt formulate pentru a ucide șoarecii.

În timp ce momelile sunt foarte eficiente, aplicarea lor trebuie făcută cu prudență pentru a se asigura că momelile sunt plasate corespunzător, iar instrucțiunile de pe eticheta produsului sunt respectate cu strictețe. Una dintre tehnicile cele mai comune pentru utilizarea de momeală este de a plasa de momeala într-o stație deintoxicare care protejează momeala împotriva expunerii accidentale la animale sau persoane nețintă.

Un ultim lucru pe care ar trebui să-l țineți cont – nu vă amânați atunci când vedeți semne ale unei probleme cu soarecii. Șoarecele de sex feminin este un animal foarte prolific. Deci, dacă așteptați prea mult timp pentru a începe măsurile de control, câțiva dintre ei pot deveni rapid o infestare mare.

Sfaturi pentru prevenire

Pentru a împiedica pătrunderea șoarecilor în casă, toate fisurile, găurile și golurile mai mari decât un capac de stilou trebuie să fie sigilate cu ciment sau cu un amestec de ciment. Nu este recomandat ca lemnul să fie folosit pentru a etanșa aceste găuri, deoarece șoarecii sunt capabili să mestece prin aceste suprafețe.
Curățenia poate avea, de asemenea, un efect asupra infestărilor cu șoareci. Asigurați-vă că spălați imediat vasele după utilizare. Alimentele trebuie depozitate în recipiente din sticlă sau metalice cu capace strânse. Șoarecii dobândesc cea mai mare parte a apei din particulele de alimente scoase, astfel încât nu trebuie lăsate nici un fel de mâncare sau bucăți pe mese sau pe podele.
Atunci când o casă este deja infestată, metodele de prevenire se dovedesc ineficiente. Cele mai eficiente metode de control al soarecilor sunt cele administrate de profesioniști instruiți.

SOLICITAȚI OFERTA DE PREȚ

Aveți nevoie de servicii de deratizare sau dezinsecție ? Noi vă scăpăm de dăunători. Sunați-ne la telefon 0741 002 682 sau completați formularul de mai jos pentru a solicita oferta de preț.

PRENUME *
NUME *
ADRESA EMAIL *
TELEFON

SUBIECT

EXPLICATI PROBLEMA DVS. SI INDICATI SUPRAFATA PE CARE O DORITI DERATIZATĂ (in metrii pătrați)