Executăm lucrări de dezinsecţie în Oradea și județul Bihor împotriva cariilor de lemn (car de lemn).

Solicitați gratuit oferta de preț

CARIA DE LEMN (CAR DE LEMN)

Caria de lemn car de lemn

CARIILE DE LEMN (CAR DE LEMN) CE SUNT ACESTEA ?

Nume stiintific: Anobuim punctatum

Caria de lemn este termenul folosit in general cand ne referim la insectelor care « gauresc » lemnul. In Romania se gasesc mai multe specii insa cea care cauzeaza cele mai mari daune este caria de mobila.

Programați-va o consultație gratuita.  Sunați acum la 0741.002.682  sau solicitați ofertă de preț.

ASPECT. CUMA ARTA CARIA DE LEMN (CAR DE LEMN) ?

 • Marime: Insecta adulta are o lungime de aproximativ 6 mm

 • Corpul si Capul : Corpul insectei adulte este oval iar capul nu este vizibil atunci cand insect este privita de sus. Stadiu de larva al cariei de lemn are aspectul unui vierme.

 • Culoare: Adultii au culoarea rosiatica- maronie sau maro inchis.

CUM ARATA O LARVA A CARIEI DE LEMN (CAR DE LEMN)

Larvele sunt de culoare alba cu corpul cilindric si curbat. Este putin probabil sa vedeti o larva deoarece acestea stau ascunse in profunzimea lemnului pana la maturitate.

MOBILA MEA A FOST INFESTATA CU CARII DE LEMN. CUM S-A INTAMPLAT ASTA ?

Cariile de lemn sunt unele din multele insecte care distrug lemnul. Caria de lemn depune ouale in crapaturile lemnului astfel incat puteti sa aduceti insectele in casa odata cu mobila de lemn care este infestata. Larvele se dezvolta in interiorul lemnului si insectele ies la lumina odata ce ajung la maturitate putand astfel sa se deplaseze in restul casei.
Lemnul din pod poate fi deasemenea infestat cu cari de lemn, Ajunge ca o singura grinda sa fie infestata cu cari de lemn ori larve si insectele vor infesta apoi si celelalte structuri de lemn ale acoperisului.
Structura de rezistenta a casei (daca este din lemn) poate deasemnea sa fie atacata de acesti daunatori.

CAT DE GRAVA ESTE INFESTAREA CU CARI DE LEMN ?

Larvele patrund adanc in lemn lasand in urma un rumegus fin de lemn asemanator unui praf. Atunci cand adultii ies la exterior creaza  orificii  pe suprafata lemnului. Caria de lemn consuma atat lemnul de esenta tare cat si pe cel de esenta moale incluzand aici: mobilier de lemn, parchet, structura acoperisului, structura de rezistenta a casei, precum si orice alte obiecte din lemn. Identificarea corecta a cariei de lemn si exterminarea acestei insecte de regula necesita o interventie specializata a unor profesionisti din domeniul dezinsectiei.

Semnele de infestare

Prezenta cariilor de lemn este recunoscuta prin identificarea de orificii cu diametrul de aproximativ 1 -2 mm pe suprafata lemnului inconjurat de rumegus foarte fin asemanator unui praf. Larva care se hraneste in interiorul lemnului este cea care produce acest praf de lemn. Orificiile de pe suprafata lemnului sunt cauzate de adulti care in drumul lor catre exterior pentru a se reproduce, “consuma” lemnul.

UNDE SA NE UITAM PENTRU SEMNE DE INFESTARE CU CARII DE LEMN ?

Carul de lemn infesteaza:

 • Mobilier de lemn

 • Lemnul umed din spatii inchise

 • Parchetul din lemn

 • Lemnul umed din structura acoperisului

CUM SCAPAM DE CARIILE DE LEMN (CAR DE LEMN)  ?

Rezolvarea problemei infestarii cu carii de lemn este una provocatoare si care implica mai multi factori pentru a avea succes. In primul rand este necesara identificarea corecta a insectei. Aceasta identificare este de regula simpla si va depinde de recunoasterea aspectului insectei si in plus cunoasterea vechimii, tipului si umiditatii lemnului infestat.

Prin urmare recomandam sa apelati la serviciile unei firme de deratizare si dezinsectie care prin experienta acumulata si solutiile folosite vor asigura succesul lucrarii de dezinsectie.

SOLICITAȚI OFERTA DE PREȚ

Aveți nevoie de servicii de deratizare sau dezinsecție ? Noi vă scăpăm de dăunători. Sunați-ne la telefon 0741 002 682 sau completați formularul de mai jos pentru a solicita oferta de preț.

  PRENUME *
  NUME *
  ADRESA EMAIL *
  TELEFON *

  SUBIECT

  EXPLICATI PROBLEMA DVS. SI INDICATI SUPRAFATA PE CARE O DORITI DERATIZATĂ (in metrii pătrați)

  Introduceți acest cod în căsuța de mai jos: captcha