Executăm lucrări de dezinsecţie în Oradea și județul Bihor împotriva căpușelor.

Solicitați gratuit oferta de preț

DEZINSECȚIE CĂPUȘE

Deratizare Oradea. Dezinsectie capuse.

CĂPUȘELE ȘI CUM SCĂPĂM DE ELE

Aspect

Căpușele variază ca și colorit în funcţie de specie. Căpușele adulte pot fi mai mici decât o sămânţă de floarea soarelui, în timp ce larvele pot fi mai mici de 1 mm. Cele care ridică cele mai multe probleme sunt căpușa câinelui american, căpușa cu picioare negre și căpușa singuratică.

Programați-va o consultație gratuita.  Sunați acum la 0741.002.682  sau solicitați ofertă de preț.

Comportament, mod de hrănire și obiceiuri :

Deseori întâlnite în apropierea zonelor împădurite și bogate în vegetaţie, unele specii au nevoie de umiditate pentru a supravieţui. Femelele și masculii din majoritatea speciilor se hrănesc cu sângele mamiferelor, pasărilor sau reptilelor. Fiecare specie are o gazdă preferată, dar acestea se vor hrăni până la urmă din orice sursă de sânge pe care o au la îndemână. Prin urmare, căpușele vor mușca vite, cerbi, câini, pisici și oameni.

Reproducerea :

Sunt 4 stadii în ciclul de viaţă al unei căpușe : – ou, larva, nimfă și adult. Căpușele au doar 6 picioare în timpul stadiului de larvă și 8 picioare în stadiul de nimfă și adult, dar consumă sânge în toate stadiile de dezvoltare. Agenţii patogeni sau organismele care cauzeaza boli la animalele pe care le infectează, pot fi prezenţi de asemenea în toate stadiile de viaţă ale căpușelor.

SEMNE ALE INFESTĂRII CU CĂPUȘE

Urmele căpușelor sunt chiar căpușele însele. Semne secundare pot include unele simptome ale bolilor sau fluidelor transmise de acestea. Acestea pot fi variate și este preferabil să fie diagnosticate de personal medical competent.

Prevenţia și controlul :

Căpușele caută de asemenea să se adăpostească în locuri greu accesibile din case. Repararea găurilor sau fisurilor din pereţi, tunderea ierbii, eliminarea tuturor materialelor ce pot fi folosite pentru cuibăritul păsărilor, rozătoarelor fiind de asemenea necesară. Tratamentul pentru căpușe nu este la fel cu cel pentru purici, astfel că în cazul în care suspectaţi o infestare cu căpușe, adresaţi-vă unei firme specializate în LUCRĂRI DE DEZINSECŢIE.

Căpușele identificate pe animale și oameni necesită îndepărtarea totală și cu grijă. Este recomandat ca acestea să fie apucate cu o pensetă de partea posterioară a capului si trasă încet de sub pielea gazdei.Zdrobirea căpușei poate determina eliberarea unor fluide periculoase. De asemenea, este important ca toate părţile căpușei  să fie extrase din rană, iar zonele infectate vor fi spălate și dezinfectate cu acurateţe. Dacă aveţi simptome ciudate în urma mușcăturii de căpușă ori purice, adresaţi-vă medicului de urgenţă.

Căpușele de casă:

Căpușele ajung în casa purtate de animale, oameni sau pe hainele noastre .Prin urmare, este bine să ne inspectăm animalele de companie și copiii pentru a ne asigura că nu au căpușe pe piele sau haine. Căpușele pot deveni o problem dacă își găsesc gazed potrivite în pod sau mansardă, putând fi aduse de afara de alte animale care își fac aici cuiburi, vizuine sau alte spaţii de cuibărire. Odată ajunse înăuntru, cele mai multe specii de căpușe nu supravieţuiesc dacă nu găsesc o altă gazdă. Excepţie facând căpușa de câine maro și căpușele moi.

Căpușele moi din familia Argasidae reprezintă o specie care uneori invadează structura caselor căutând o gazdă. Acestea nu reprezintă un pericol pentru locuinţele construite și întreţinute conform normelor de protecţie împotriva acestora, dar în cabanele mai vechi sau în casele la care construcţia s-a făcut cu materiale de slabă calitate, căpușele pot încerca să se hrănească cu sânge uman înainte de a se întoarce în locurile lor ferite din interiorul spărturilor, fisurilor, găurilor sau în cuburile gazdei lor.

Îndepărtarea :

Îndepărtarea căpușei trebuie realizată cu multă grijă pentru a reduce riscul de infectare, cele mai eficiente metode fiind utilizarea pensetei sau forcepsului. În toate cazurile, mai ales dacă victim nu are aceste ustensile, mâinile vor fi spălate si dezinfectate cu grijă înainte de a scoate căpușa.

În timpul procedurii de îndepărtare, trebuie să fim atenţi să nu strivim corpul căpușei, întrucât ne putem expune la alte bacterii și boli. Prindeţi căpușa cât mai aproape de vârful capului și îndepărtaţi cu grijă și eventualele bucăţi din gura acesteia. Odată îndepărtată, puneţi căpușa într-un borcan cu capac. Spălaţi-vă mâinile și zona afectată de asemenea.

Purici vs. Căpușe. Asemănări și deosebiri.

Puricii și căpușele sunt deopotrivă parazitare în natură, trăind pe gazed mult mai mari decât ele, ambele insecte hrănindu-se cu sângele gazdei parazitate, fiind si purtătoare de diferite boli.

Ca si alte arahnide, căpușele adulte au 4 perechi de picioare. Teritoriul lor nu poate fi stabilit cu precizie, dar se stie că ele se adaptează habitatului gazdelor lor preferate. Prin urmare, căpușele pot fi întâlnite în pășuni, păduri sau casele oamenilor. După incubaţie, căpușele se hrănesc cu sânge de-a lungul tuturor stadiilor vieţii lor.

Puricii sunt insecte cu 6 picioare, fără aripi. Oricum corpul plat și picioarele lungi s-au dezvoltat pentru a face posibile salturi impresionante și capacitatea de a se mișca cu ușurinţă prin păr sau blană deasă. Puricii sunt răspândiţi în toată lumea, cu excepţia unor specii care pot fi găsite doar în gospodării. Puricii suferă o metamorfoză completă de la stadiul de ou, larva, pupa și adult. Ce îi deosebește de căpușe este faptul că doar în stadiul de adult, puricii se hrănesc cu sânge. Deși nici puricii, nici căpușele nu își aleg în mod primar oamenii ca și gazde, ambele specii sunt cunoscute ca mușcând și hrănindu-se cu sânge uman în lipsa unei alte surse de hrană.

Animale de companie:

Inspectarea periodică a animalelor de companie poate reduce riscul de infectare cu boli transmise de căpușe. Acestea trebuie să fie îndepărtate de îndată ce au fost identificate. Există și tratamente veterinare pentru prevenirea infestării cu căpușe, precum și DEZINSECŢIA PERIODICĂ a spaţiilor interioare( case) și exterioare( curţi , grădini, parcuri ).

SOLICITAȚI OFERTA DE PREȚ

Aveți nevoie de servicii de deratizare sau dezinsecție ? Noi vă scăpăm de dăunători. Sunați-ne la telefon 0741 002 682 sau completați formularul de mai jos pentru a solicita oferta de preț.

    PRENUME *
    NUME *
    ADRESA EMAIL *
    TELEFON *

    SUBIECT

    EXPLICATI PROBLEMA DVS. SI INDICATI SUPRAFATA PE CARE O DORITI DERATIZATĂ (in metrii pătrați)

    Introduceți acest cod în căsuța de mai jos: captcha