Executăm lucrări de dezinsecţie în Oradea și județul Bihor împotriva termitelor.

Solicitați gratuit oferta de preț

TERMITELE

CUM IDENTIFICAM TERMITELE ?

Termitele au fost deseori numite “distrugatori tacuti”, intrucat se pot ascunde si dezvolta in interiorul locuintei sau curtii dvs fara sa lase semne imediat vizibile ale distrugerii pe care o pot face.Toate termitele se hranesc cu material rezultate din parti ale plantelor ce contin celuloza, astfel ca din pacate , toate locuintele, indiferent de tipul constructiei, pot deveni sursa de hrana pentru termite.

Programați-va o consultație gratuita.  Sunați acum la 0741.002.682  sau solicitați ofertă de preț.

Aspect

Termitele au lungimea cuprinsa intre 0.6-1.2 cm, dar reginele si regii pot ajunge pana la 2.5 cm.Corpul lucratorilor este moale si alb.Termitele zburatoare, cele care participa la reproducere , au 2 perechi de aripi si un corp de culoare maro.

Reproducerea la termite

In lunile de vara, termitele zburatoare reproducatoare isi parasesc coloniile pentru a se imperechea.Dupa imperechere, cuplurile isi pierd aripile, devin regine si regi , formand colonii noi.Termitele imature se pot transforma in lucratori, soldati sau termite reproducatoare.Unele specii regine pot depune milioane de oua anual.

Colonia

Termitele lucratoare sunt responsabile cu strangerea hranei si hranirea membrilor coloniei, intretinerea cuibului si ingrijirea tinerilor.Soldatii protejeaza colonia de pradatori folosindu-si mandibulele mari.Termitele reproducatoare sunt singurele active si mature sexual, pe langa regine si legi.

Mod de hranire

Termitele sunt detritivore si se hranesc cu plante moarte sau copaci.Acestea isi iau nutrientii din celuloza, o fibra organica gasita in lemn.Desi lemnul reprezinta mare parte din hrana termitelor, acestea se vor hrani si cu alte material precum hartia, plasticul sau gips-carton.Cele mai multe specii prefera lemnul provenit din copaci uscati, dar sunt si specii care se hranesc cu copacii sanatosi, verzi.
Fiecare tip de termite are propriile preferinte in materie de hrana.De exemplu termitele subterane prefera lemnul moale, termitele lemnului umed stau in general aproape de sol, dar vor alege lemnul umed oriunde s-ar afla acesta, termitele lemnului uscat stau de obicei in poduri si mansard si au nevoie doar de putina umezeala in lemnul pe care il consuma.O termita poate sa rupa bucati din materialul lemnos cu gura sa si tocmai aceasta abilitate ridica probleme in asezamintele umane, desi termitele lucratoare masoara intre 10 mm si 1 cm, obiceiurile lor de hranire pot cauza distrugeri semnificative fundatiilor caselor, mobilelor rafturilor si chiar cartilor, acestea reprezentand tot atatea surse de hrana pentru termite.
De obicei termitele traiesc in structuri lemnoase, copaci aflati in descompunere, cherestea cazuta si in sol.Habitatul preferat difera de la o specie la alta, avand in vedere gradul de umezeala agreat de fiecare.Acestea sunt intalnite in numar mai mare in regiunile tropicale, unde mediul inconjurator este optim pentru termite.
Cand o colonie ajunge la maturiate, aceasta ( termitele roitoare) poate fi vazuta in jurul geamurilor si usilor.Termitele cu aripi sunt atrase de surse de lumina si sunt active primavera.Dupa imperechere, aceste termite gasesc un loc pentru a forma o noua colonie, determinand infestari in mai multe locatii.

Cum putem sa ne protejam casa?

Din moment ce termitele reprezinta o amenintare constanta pentru locuinta dvs, iata cateva lucruri pe care le puteti face in timpul anului pentru a mentine efectele tratamentelor applicate de specialistul DDD.Incepeti prin a indeparta conditiile de umezeala si sursele de hrana ale termitelor in jurul casei dvs.Acesti pasi simpli vor face locuinta mai putin atractiva pentru termite.

Sfaturi utile

Eliminati problemele cu umezeala:
-reparati robinetii, tevile sparte, aparatele de aer conditionat
-deviati apa de langa fundatie
-pastrati curate jgheaburile si burlanele
-indepartati straturile in excesc de plante uscate si ramasite lemnoase
-scapati de apa ce sta pe acoperis
-pastrati toate ventilatoarele curate si deschise
-sigilati toate caile de acces din jurul tevilor de apa si utilitati
Indepartati sursele de hrana ale termitelor:
-pastrati lemnele de foc, cheresteaua ori hartia departe de fundatie sau demisoluri
-scapati de cioturile de copaci sau alte resturi din jurul casei
-puneti plase la ventilarile exterioare
-verificati puntile si gardurile din lemn
-lemnul din gospodarie nu trebuie sa ajunga pe sol

Semne ale infestarii cu termite & Identificarea acestor

  • o roire temporara a unor insecte inaripate in jurul casei dvs sau pe pamantul din jur

  • vopsea crapata sau umflata

  • fecale ale termitelor
  • lemn care suna a “gol” la ciocanire

  • bucati de noroi pe peretii exterior sau pe grinzile din lemn

  • aripi ale termitelor roitoare

SOLICITAȚI OFERTA DE PREȚ

Aveți nevoie de servicii de deratizare sau dezinsecție ? Noi vă scăpăm de dăunători. Sunați-ne la telefon 0741 002 682 sau completați formularul de mai jos pentru a solicita oferta de preț.

    PRENUME *
    NUME *
    ADRESA EMAIL *
    TELEFON *

    SUBIECT

    EXPLICATI PROBLEMA DVS. SI INDICATI SUPRAFATA PE CARE O DORITI DERATIZATĂ (in metrii pătrați)

    Introduceți acest cod în căsuța de mai jos: captcha