Executăm lucrări de dezinsecţie în Oradea și județul Bihor împotriva furnicilor.
FURNICI
CUM SCĂPĂM DE FURNICI
Furnicile adulte sunt impartite in 3 caste: regine, lucratoare si masculi.Reginele sunt furnicile femele fertile care depun toate ouale in colonie, lucratoarele sunt cele care nu se pot reproduce, dar aduna hrana, curata musuroiul si hranesc larvele, nu au aripi si apara colonia de intrusi.Masculii (trantorii) au aripi si unicul scop este de a fertiliza reginele.
Programați-va o consultație gratuita. Sunați acum la 0741.002.682 sau solicitați ofertă de preț.
CICLUL DE VIATA AL FURNICILOR
Ciclul de viata al unei furnici cuprinde 4 stadii distincte: ou, larva, pupa respectiv adult si reprezinta o metamorfoza complete.In general, dureaza intre cateva saptamani si cateva luni ca un ou sa ajunga la stadiul de adult, in functie de specie si conditiile de mediu.
Oua: O femela se imperecheaza cu succes cu un mascul va deveni regina care depune oua.Reginele fertile vor cauta un loc propriu pentru a pune bazele unei colonii si vor incepe sa depuna oua. Ouale de furnici sunt foarte mici, aproximativ jumatate de milimetru in diametru, au o culoare alba si sunt transparente.
Larve: Dupa aproximativ 1-2 saptamani apare larva fara picioare.In aceasta faza larvele au un apetit crescut, fapt pentru care furnicile adulte isi petrec mare parte din timp hranind larvele cu alimetele si lichidele pe care le-au consumat si apoi le0au regurgitate.
Pupa: Dupa ce invelisul larve este distrus, urmeaza stadiul de pupa.In acest stadiu, pupa se aseamana cu adultul, cu exceptia faptului ca picioarele si antenele sunt indoite si lipite de restul corpului.La inceput, furnicile-pupe sunt de obicei albe, dar isi inchid culoarea pe masura ce trece timpul.La unele specii, pupa poate fi adapostita intr-un cocon
Adult: Odata ce stadiul de pupa a luat sfarsit, apare furnica adulta, asa cum o cunoastem cu totii, dar aceasta va ajunge la culoarea cunoscuta in catva timp.
FURNICI – IDENTIFICARE SI CONTROL
Controlul furnicilor poate fi dificil, insa sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre comportamentul furnicilor, acesta putand genera problem pretioase pentru dumneavoastra si caminul vostru:
- Intrarea: Furnicile pot intra prin cele mai mici crapaturi, fisuri ale peretilor, cautand apa sau substante dulci ori unsuroase in dulapul de bucatarie ori in camara.
Urme parfumate: Furnicile lasa o urma incarcata cu feromon astfel incat alte furnici pot gasi urma mascata dupa ce localizeaza sursa de hrana.
Pozitionarea musuroiului:Acestea se pot cuibari cam in orice loc dinauntrul sau din jurul casei tale, in peluze, pereti, cioturi de copaci, chiar si sub fundatii
Marimea musuroiului de furnici: Poate insuma intre 300 000 si 500 000 de furnici si se pot muta repede atunci cand simt vreun pericol
Durata de viata: o colonie poate supravietui relativ mult timp.Furnicile lucratoare pot trai pana la 7 ani, in timp ce regina poate trai pana la 15 ani
Eficacitatea metodele de combatere a furnicilor: Majoritatea metodelor de eliminare a furnicilor aflate la indemana publicului larg ne scapa doar de furnicile pe care le vedem.Metodele cu adevarat eficiente” cele specializate oferite de catre profesionisti in domeniu ( lucrari de dezinsectie), pot duce la distrugerea intregii colonii.De asemenea, metodele “ de prin casa” nu tin cont de faptul ca diferitele specii de furnici necesita tratament diferentiat.
SOLICITAȚI OFERTA DE PREȚ
Aveți nevoie de servicii de deratizare sau dezinsecție ? Noi vă scăpăm de dăunători. Sunați-ne la telefon 0741 002 682 sau completați formularul de mai jos pentru a solicita oferta de preț.