Executăm lucrări de deratizare în Oradea și județul Bihor împotriva rozătoarelor.

Solicitați gratuit oferta de preț

DERATIZARE ROZĂTOARE

Deratizare Oradea. Deratizare rozatoare, soareci si sobolani.

CUM SCĂPĂM DE ROZĂTOARE

Identificare si Control

Anatomia si obiceiurile rozatoarelor le face extrem de greu de controlat, reprezentand o amenintare pentru locuinta dumneavoastra. Vedeti mai jos cateva lucru care va pot fi de ajutor in cunoasterea acestor daunatori.

Programați-va o consultație gratuita.  Sunați acum la 0741.002.682  sau solicitați ofertă de preț.

Date despre rozatoare

Sobolanii:

Instincte: Sunt instinctiv foarte precauti la tot ce este nou in mediul lor de viata, incluzand aici masurile control, capcanele si momelile pentru sobolani. Ei traiesc in mansarde, vizuine, sub beton sau verande, goluri din pereti si in alte locuri greu accesibile.

Boli: Sobolanii sunt purtatori si transmitatori de boli grave si pot totodata sa introduca in caminul dvs alti paraziti purtatori de boli precum puricii sau capusele

Soarecii:

Acces : invadeaza caminele in cautare de hrana, apa, caldura

Contaminare: Fiecare soarece poate contamina mult mai multa hrana decat poate el manca

Familia rozatoarelor:  Ordinul Rodentia cuprinde peste 2000 de specii impartite in mai multe familii, cele mai cunoscute fiind familiile Capromydae, Castoridae, Gricetidae, Muridae, Sciuridae si Dipodidae. Familia Muridae este cea mai mare, cuprinzand aproximativ 2/3 din toate speciile de rozatoare impartite in subfamilii si include sobolanul de nisip, gerbilul si soarecii.

Rozatoarele sunt mamifere cu sange cald ce sunt raspandite pe intreg mapamondul. Acestea au dinti frontali supradimensionati adaptati pentru ros si dinti laterali pentru mestecat. Rozatoarele rod o mare varietate de lucruri aflate la indemana lor si pot cauza distrugeri masive in casa si in jurul acesteia.

Ciclul vietii :

Rozatoarele se inmultesc repede, unele specii inmultindu-se pe tot parcursul anului, mentinand astfel o populatie infloritoare. Datorita constitutiei corporale, rozatoarele se pot strecura in spatii ce apar mult pre amici pentru corpul lor, toate astfel de gauri trebuind sa fie sigilate pentru a preveni accesul lor, odata cu asistenta specializata in domeniu, din partea specialistului in managementul daunatorilor ( firma de deratizare). Soarecii si sobolanii sunt de asemenea paraziti ai comunitatilor agricole, un numar considerabil de specii hranindu-se cu seminte si grane. Fecalele si urina unor specii pot contamina suprafetele cu care vin in contact.

Informatii despre bolile transmise

In nici un caz nu este recomandat sa intrati in contact cu rozatoarele deoarece ele sunt echipate cu dinti incisivi, care prin muscare pot transmite o varietate de bacterii, virusi si boli prin intermediul salivei, fecalelor sau urinei.
Daca gasiti o rozatoare in interiorul casei este recomandabil sa contactati un specialist in managementul daunatorilor pentru a identifica specia si pentru a o indeparta in siguranta. Prezenta unei singure rozatoare poate fi un semn de infestare.
Nu lasati copiii sa se apropie de aceste vietati intrucat atunci cand sunt incercuite, acestea pot musca pentru a se apara.

Sfaturi in preventie

Metodele de preventie ar trebui sa fie implementate intr-un stadiu incipient pentru a avea o locuinta protejata de rozatoare.Acestea se reproduce repede, astfel incat o populatie mica poate determina foarte rapid o infestare greu de stapanit.

Pastrati sursele de hrana cat mai ferite posibil.Bucatelele de hrana si gunoiul sunt surse frecvente de infestare la fel ca si semintele ori cerealele. Acestea ar trebui sa fie pastrate in containere metalice ori din sticla, bine sigilate. Fructele si legumele trebuie de asemenea pastrate corespunzator, iar resturile ramase in urma gatirii sau consumarii acestora nu trebuie sa fie lasate in chiuvete sau pe blatul de bucatarie. Obiectele din carton sunt si ele foarte apreciate de rozatoare intrucat le vor roade pentru a folosi bucati mici in captusirea cuiburilor lor.

Deratizare la CET Oradea

Infestare & control

Rozatoarele sunt o specie care se adapteaza foarte repede, fapt ce le face extrem de greu de controlat si de exterminate.

Infestarile cu rozatoare pot cauza pagube considerabile cladirilor sau culturilor agricole. Rozatoarele sunt de asemenea cunoscute ca fiind purtatoare si transmitatoare de numeroase boli si reprezinta astfel un pericol pentru sanatatea oamenilor.

Populatiile de rozatoare cresc repede si constant de aceea controlul acestora trebuie sa inceapa inainte de infestare. Astfel se impun metode profesionale si adaptate fiecarui caz in parte pentru a va proteja locuinta, gradina si sanatatea.

Un aspect care poate determina succesul in controlul rozatoarelor il reprezinta efortul simultan al vecinilor, astfel ca in blocurile cu apartemente sau chiar in cartier coordonarea masurilor de preventie si exterminare este extrem de importanta si poate include actiuni de curatenie a mediului inconjurator. La nivel individual, locuintele pot fi protejate prin sigilarea cat mai multor posibile cai de acces pentru rozatoare.

Proprietarii de locuinte sunt deseori tentati sa foloseasca metode home-made in controlul si exterminarea rozatoarelor, cum sunt de exemplu diferiti repelenti disponinili in comert, naftalina sau chiar uleiuri esentiale. De cele mai multe ori se dovedeste ca aceste metode nu pot face fata unei infestari cu populatie de rozatoare aflata in plina crestere si dezvoltare.

Este recomandat ca fiecare persoana care se confrunta cu o infestare cu rozatoare sa contacteze un specialist ( firma de deratizare) in managementul daunatorilor pentru a programa o inspectie.Acesta este cu siguranta mai bine pregatit pentru a trata infestarea cu care va confruntati , dar si pentru a aplica masuri de preventie.

SOLICITAȚI OFERTA DE PREȚ

Aveți nevoie de servicii de deratizare sau dezinsecție ? Noi vă scăpăm de dăunători. Sunați-ne la telefon 0741 002 682 sau completați formularul de mai jos pentru a solicita oferta de preț.

    PRENUME *
    NUME *
    ADRESA EMAIL *
    TELEFON *

    SUBIECT

    EXPLICATI PROBLEMA DVS. SI INDICATI SUPRAFATA PE CARE O DORITI DERATIZATĂ (in metrii pătrați)

    Introduceți acest cod în căsuța de mai jos: captcha