Dupa ce au aparut mai multe cazuri de infectari cu virusul West Nile, Ministerul Sanatatii a transmis printr-un comunicat de presa o recomandare catre autoritatile publice locale sa intensifice activitatile de dezinsectie a spatiilor verzi.Conform specialistilor acest virus nu se transmite de la om la om ,ci doar prin intepatura de tantar.Una dintre bolile foarte grave care se poate transmite prin intepatura de tantar este meningita sau meningoencefalita.

Se mai recomanda faptul ca gunoiul menajer sa nu fie lasat afara deoarece acesta atrage tantarii, iar riscul unor intepeturi in acest caz este destul de mare.

Lucrarile de dezinsectie sunt recomandata a fi facute nu doar pe spatiile verzi aferente autoritatilor publice ci si pe spatiile verzi aferente asociatiilor de proprietari precum si pe spatiile verzi ce apartin persoanelor fizice ( gradini,curti interioare si exterioare).

Pentru astfel de interventii se recomanda a fi facute de catre firme specializate in acest domeniu, cu personal calificat si solutii avizate de catre Ministerul Sanatatii.