Dezinfectie pentru Hepatita

Hepatita este o boală infecțioasă de natură virală, toxică a ficatului care determină distrugerea celulelor hepatice.

Există mai multe forme ale bolii ca: Hepatită A, Hepatită B, Hepatită C, Hepatită D, Hepatită E, Hepatită F, Hepatită G.

Indiferent de agentul cauzal, boala se manifestă la început prin simptome nespecifice, uneori febră ușoară, lipsa apetitului, emeză (grețuri, vomitături), scăderea randamentului fizic și psihic, ca și dureri abdominale, urina devine de culoare închisă, fecalele de culoare deschisă și apar forme icterice. Boala produce de regulă în final ciroză, sau cancer de ficat. După incindența bolii, România se află printre primele locuri în Europa, din cauza costului ridicat al tratamentului, conform programului Casei Naționale de Sănătate, numai 1% din bolnavi sunt tratați cu medicație antivirală.

Importanta dezinfectiei pentru Hepatita

Hepatita A (sau hepatita infecțioasă) este o boală infecțioasă acută a ficatului cauzată de virusul hepatita A (HAV). Foarte contagios, virusul hepatitei A se transmite de obicei prin calea fecal-orală, fie prin contactul de la persoană la persoană, fie prin consumul de alimente și băuturi contaminate.
Contaminarea poate apărea atunci când persoanele infectate nu se spală pe mâini după ce au folosit toaleta și apoi ating alte obiecte sau alimente.

Ce trebuie dezinfectat pentru Hepatia

Suprafețele și obiectele care trebuie frecvent curațate si dezinfectate ca urmare sunt:

  • robinetele, suprafețele din bucătărie, mânerele dulapurior și ale ușilor, diversele accesorii de bucătărie
  • chiuvetele, telefoanele, tastaturile, balustradele,
  • telecomenzile
  • scaunele, mesele, scaunele cu rotile sau cadrele ortopedice de mers,
  • prosoapele, lenjeriile de pat
  • jucăriile pe care copiii le bagă în gură necesită mare grijă, acestea se dezinfectează de mai multe ori, câtă vreme copilul mic le folosește des

Cum se face dezinfectia pentru Hepatia

Dezinfecția suprafețelor expuse se poate face în diverse moduri:

  • Se folosește clorura de var, soluție care se pune pe suprafețe, se lasă timp de un minut să acționeze și apoi se clătește cu apă.

Ce e foarte important – să purtați mănuși și să vă protejați îmbrăcămintea, să utilizați sustanțele chimice în zone bine ventilate, să evitați contactul dintre substanțele chimice incompatibile. E necesar să blocați imediat zona să nu intre alte persoane (copii, animale de companie).

Echipamentul de protecție este mereu util în aceste cazuri, e bine să aveți pe lângă mănușile interioare și exterioare și măști de protecție ochi și față. Folosiți materiale de curățare sau absorbante de unică folosință, și apoi manipulați materialele contaminate cât mai puțin și cu agitație minimă pentru a reduce aerosolizarea.

Aruncați apoi obiectele murdare, contaminate, într-o pungă de platic durabilă, dezinfectați zona și obiectele din jur cu acel dezinfectant eficace împotriva hepatitei A. Scoateți apoi setul exterior de mănuși (lasând încă setul interior), echipamentul și măștile de protecție, în această ordine, și aruncați-le înainte de a ieși din zona de curățare. Acestea e bine să fie duse la un container de gunoi securizat, nu lasați punga să vă atingă îmbrăcămintea. Întotdeauna spălați-vă pe mâini cel puțin 20 de secunde cu apă caldă după manipularea oricărui material contaminat, gunoi sau deșeuri.

  • Apelati la o firma profesionista de dezinfectie pentru hepatita. Acestia au cu siguranță substanțele potrivite ca să elimine sau să prevină astfel de infecții.